Özel Röportaj | Sinem Turanlı: “Dijitalleşen Dünyada Çocuklara Doğru Değerleri Vermek Önemli”

14 Mayıs Anneler Günü. Buradan tüm annelerimizin ve anne adaylarının gününü kutluyorum. Anneler günü için L’oreal Türkiye Aktif Kozmetik Genel Müdürü Sinem Turanlı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Sinem Hanım, anneliğe dair duygularını, kızlarını geleceğe hazırlamaya dair düşüncelerini, annelik ve iş yaşamı dengesine dair görüşlerini paylaştı. Bu keyifli röportaj için Sinem Turanlı’ya buradan da teşekkürlerimi iletiyor ve sizlere keyifli okumalar diliyorum.

Sinem Hanım ilk anne olduğunuzda neler hissettiniz?

Muthiş güzel duygular. İlk gün gibi hatırlıyorum bundan tam 11 sene önce ilk kızım Mina’yı kucağıma aldığım geceyi ve daha sonra ikinci kızım 6.5 yaşındaki Leyla’nın aramıza katılışını.

Öncelikle dünyaya bir varlık getirebilme gücü çok özel. Her anne kendini süper kahraman gibi hissediyordur eminim. Annelik duygusu bana tarif edilemez bir mutluluk, gurur ve tamamlanmışlık hissi yaşattı.  Onlarla ilk bakışmamız ile artık hayatımın değiştiğini ve kendimden daha önemli iki varlıkla hayat yolculuğuna devam edeceğimi anladım.

İlk günden bugüne onlarla birlikte büyüdüğümü, öğrendiğimi, daha fazla donandığımı hissediyorum. Zamana ayak uydurarak, onlar için nasıl en iyiyi, doğruyu, güzeli yaratırım bakış açısıyla yaşıyorum. Onların her ihtiyaç duydukları anda yanlarında olarak kimi zaman arkadaş kimi zaman öğretmen rolüyle ama hep şefkatli bir yaklaşımla büyütmeye çalışıyorum sevgili eşimin de destekleriyle.

Kızlarınızı geleceğe hazırlamak ile ilgili nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz ?

Anneler çocuklarının gelişimine şüphesiz müthiş katkı sağlıyor.

Ben çok şanslı bir çocuk olarak yetiştim,  bugün geldiğim yerde annemin emeği çok büyük.

Kendi kızlarımı da öncelikle sağlıklı, mutlu, özgüvenli, kendileriyle barışık ve aynı zamanda çevrelerine faydalı birer birey olarak yetiştirmek üzerine odaklanıyorum.

Çok şanslıyım ki eşim de benimle aynı yolda yürüyor ve her konuda birbirimizi tamamlıyoruz.

Zaman değişiyor, çocuklar artık her konuda dijitalleşen dünya sayesinde bizlerden çok daha hızlı bilgiye erişebiliyorlar. Bu anlamda doğru değerleri vermek çok önem taşıyor.

Güçlü değerlere sahip insanların çevresel faktörler ne olursa olsun, her nerede ne koşullarda yaşıyor olursa olsunlar hiçbir zaman doğru yoldan şaşmadığını görüyorum,

Kızlarımın da bu anlamda onları sorgulamaya iten, geliştiren, geleceğe en doğru şekilde hazırlayan okullarda, etrafında onlardan öğreneceği ve onları koşulsuz sevecek kişilerle harmanlanarak büyümeleri her zaman önceliğimiz.

Sinem Hanım yoğun bir iş temponuz var. Zaman konusunda annelik ile iş hayatını nasıl dengeliyorsunuz?

L’Oréal gibi bir kozmetik devinde üst düzey olarak çalışıyor olmak çok keyifli ve besleyici.

Her günü ailemden fazla görerek geçirdiğim ekibim ikinci ailem.

Hafta içleri çok yoğun bir tempoda çalışıyorum ancak kızlarımla ve eşimle kaliteli vakit geçirebilmek için çok planlı yaşıyorum.

Spor saatlerim sabah erken saatler, sonrasında kızlarımı okula yolcu ederek işe başlıyorum. Akşamüzeri eve geldiğimde mutlaka her iki kızımla da sohbet saatimiz başlıyor. Bu sayede hem duygu durumlarını, hem de okul performansları ve akıllarına takılan sorular ile ilgili fikir sahibi olabiliyorum.

Hafta sonları ve tatillerde de ailece zaman geçirmek, yeni yerler görmek, onlara yeni hobiler edindirmek ve birlikte aktivitelere katılmak önceliğimiz. Büyük kızım ata biniyor ve profesyonel voleybol oynuyor. Küçük kızım ise müzik ve sanata meraklı, bale ve jimnastik yapıyor, ayın zamanda piyano çalıyor.

Onlarla daha uzun seneler birlikte olabilmeyi ve büyüdüklerini keyifle izlemeyi diliyor, tüm fedakar annelerimizin anneleri gününü kutluyorum!

İlgili Konular