Sonbaharın Ruhunu Yansıtan İçecekler

Sonbaharın serinlemeye başlayan havasında sıcak ve doğal aromalı içeceklerle kendimizi şımartmak için harika bir fırsattır. Doğanın sunduğu baharatlar ve mevsim meyveleriyle hazırlanan sıcak içeceklerle bir yandan yeni mevsimi karşılarken bir yandan da ruhumuzu beslemek mümkün.Gelin sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz, lezzetli ve sıcak içecek tariflerine göz atalım.

Tarçınlı Elma Çayı

Tarçın ve elma, sonbaharın ve aynı zamanda kışın vazgeçilmez ikilisidir. Tarçınlı elma çayı, çayı içimizi ısıtmanın yanında bağışıklık sistemimizin güçlenmesine de katkı sağlar. Hazırlamak için iki adet elmayı dilimleyin ve bir litre suyla kaynatın. Birkaç adet çubuk tarçın ekleyip 15 dakika daha kaynamaya bırakın.

tarçınlı elma çayı

Süzdükten sonra bal ile tatlandırarak servis edin. Elmanın doğal tatlılığı ve tarçının aroması, sonbahar akşamlarınıza mükemmel bir eşlikçi olacak.

Zencefilli Ballı Limonlu Çay

Zencefil, antioksidan özellikleriyle öne çıkan bir baharattır. Zencefili ince dilimler halinde doğrayıp, iki su bardağı su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra bir limonun suyunu ve bir yemek kaşığı balı ekleyin. Zencefilin hafif acılığı ve limonun ferahlığı, bu çayı hem rahatlatıcı hem de bağışıklığı destekleyici bir hale getirir.

zencefilli ballı limonlu çay

Baharatlı Chai Latte

Hint mutfağından gelen Chai Latte, sonbaharda mükemmel bir sıcak içecektir. Siyah çayı sütle kaynatarak hazırlayın. İçine kakule, karanfil, tarçın ve zencefil ekleyerek yoğun baharatlı bir lezzet elde edin. Üzerine bal ya da akçaağaç şurubu ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Baharatların sıcaklığı ve çayın zengin aroması, soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

chai tea latte

Sıcak Çikolata (Kakao yağı ile)

Klasik sıcak çikolataya sağlıklı bir formül bulmak isterseniz, kakao yağıyla hazırlayabilirsiniz. Bir su bardağı sütü ısıtın ve içine bir yemek kaşığı kakao yağı ile kakao tozu ekleyin. Karıştırarak eritin ve isteğinize göre bir tatlı kaşığı bal ilave edin. Kakao yağı, içeceğinize kıvam katarken, kakao tozunun yoğun çikolata aroması damağınızı şenlendirecek.

sıcak çikolata

Lavantalı Sıcak Süt

Lavanta, sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinen bir bitkidir. Bir fincan sütü kaynatın ve içine bir çay kaşığı kurutulmuş lavanta çiçeği ekleyin. Bunu 5 dakika demledikten sonra süzün ve biraz bal ilave edin. Gün içinde içebileceğiniz gibi lavantalı sıcak süt, uyku öncesi huzur veren bir içecek olarak da tercih edilebilir.

lavantalı sıcak süt

Sonbaharın serinliğini dengeleyecek rahatlatıcı sıcak içecek tarifleri ile kendinize küçük bir mola keyfi yaratabilirsiniz. Hem bedeninizi hem de ruhunuzu besleyen bu tariflerle kendinize zaman ayırın ve sonbaharın tadını çıkarın!

İlgili Konular